La Bacau intre 18– 20 iulie 2014, prin amabilitatea Complexului Muzeal «Iulian Antonescu » Mineral Expo, va prezenta un esantion unicat in Europa denumit « Smaraldul succesului ». Piesa cantarind 3,8 kilograme este formata din 14 cristale de smarald, dispuse intr-o structura mineralogica compacta si desavarsita.
Despre aceast exponat se poate spune ca este un mineral care cristalizeaz? în sistemul hexagonal, culoarea verde fiind dat? de ionii de crom ?i vanadium. Legat de propietatile sale, este cunoscut faptul ca smaraldul este o piatra a succesului, benefica pentru meditatie si concentrare, este apreciat pentru rolul sau vindicator si nu trebuie omis faptul ca a fost considerat de catre Incasi si Azteci ca fiind o piatra sfanta. Astazi smaraldul succesului piatra lui Hermes pentru alchimisti, a zeitei Isis pentru egiptenii antici ?i preferata Cleopatrei, continua sa promoveaze echilibrul, armonia si onestitatea.
In cadrul evenimentului de la Complexului Muzeal «Iulian Antonescu » Mineral Expo va etala ultimele creatii in materie de bijuterii: Coliere din pietre semipretioase: cuart cu rutil, lapis lazuli, larimar sau labradorit. Inele si pandante din beril, jasp, opal, bratari si seturi deosebite. Un rol important in cadrul expozitiei de cristale va juca si jadul, prezent aici prin obiecte de décor de diferite marimi si cu diverse utilizari.
Expozitia cu vanzare este deschisa publicului in Bacau intre 18-si 20 iulie, Strada 9 Mai, Numarul 7, orele 10,00 - 19,00. Pretul unui bilet de intrare este de 2 lei.
Informatii : www.minerexpo.ro, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza 0728-495.346

 


Adaugă comentariu