Mineral Expo 2015  editie aniversara la Mamaia!

Mineral Expo Mamaia a ajuns la editia a-5-a  iar in perioada 13-16 august 2015, in Pavilionul Expozitional, de pe malul lacului Tabacarie, intre orele 11.00- si 21.00 se va desfasura cel mai important eveniment din Romania  dedicat domeniului cristelelor, pietrelor pretioase si semipretioase.

Peste 40 de expozanti printre care, iscusiti artisti bijutieri, cristaloterapeuti, gemologi, isi vor expune cele mai noi creatii.

Daca de-a lungul editiilor anterioare Mineral Expo a ales sa familiarizeze publicul vizitator cu frumusetile din adancul Pamantului expunand  piese vedeta ( anul 2014 Geoda de ametist de peste 400 de kilograme), in acest an o colectie unica prin structura si mai ales colorit va fi expusa pe toata durata evenimentului. “Tourmaline five” este numele purtat de  aceasta colectie  privata,  constituita  din cinci esantioane de turmalina si considerata cu  mult mai interesanta  decat alte, deoarece in acest caz se poate observa fenomenul  de PLEOCROISM ( schimbarea culorii in functie de  directia de observare).Cel mai frecvent fenomen de acest gen fiind trecerea de la albastru la negru.

Din “Tourmaline five” fac parte : Turmalina verde, Turmalina roz, Turmalina albastra , Turmalina neagra si Turmalina multicolora. Majoritate pieselor sunt aduse din mina Gerais din indepartata Brazilie, iar prin grija  organizatorilor   vizitatorii vor primii informatii despre   cristalul de turmalina  care prin incalzire genereaza un câmp electric si un câmp magnetic de intensitate redusa, emite raze infrarosii cu lungime mare de unda si ioni negativi (anioni), toate aceste fenomene având efecte benefice asupra organismului uman. Turmalina denumita in vechime “piatra care atrage cenusa” va fi expusa in 5 forme de culoare considerate de cunoscatorii mineralogi ca fiind fantastice mai ales pentru ca reflecta propietatile piezoelectice, (aparitia unei sarcini electrice a cristalului ca urmare a unei actiuni mecanice (presiune sau torsiune) aplicata pe o anumita axa a acestuia) dar si piroelectrice (aparitia unei sarcini electrice în urma încalzirii sau racirii cristalului) ale mineralului.

Totodata in cadrul evenimentului vizitatorii vor putea admira si chiar achizitiona bijuterii din intraga gama a pietrelor semipretioase, safire , rubine,  smaralde, cuarturi, obiecte de décor din Jad de Pakistan, flori de mina.

Pavilionul Expozitional Mamaia 13-16 august 2015 orele 10.00-21.00

Mai multe informatii pe : www.mineralexpo.ro Telefon: 0728/495.349

Adaugă comentariu